Sopimusehdot - Takatalo

Sopimusehdot

Näitä ehtoja sovelletaan takatalo.fi -verkkopalvelun kautta tehtyihin ajoneuvo- ja laitetilauksiin, jossa myyjä ja ostaja eivät ole samanaikaisesti läsnä ja kauppa tapahtuu kokonaan verkkopalvelussa, sähköpostilla, puhelimella tai muilla viestintävälineillä. Myymälässämme tai muussa toimipisteessämme tehtyihin tilauksiin laaditaan sopimusehdot tilauksen tekemisen yhteydessä.

Yleisesti noudatamme Autokaupan tilaus- ja kauppasopimusehtoja.

Jos AKL-ehdot ovat ristiriidassa takatalo.fi sivuston sopimusehtojen kanssa, noudatetaan ensisijaisesti takatalo.fi sivuston sopimusehtoja.

Huomaathan, että muille tuoteryhmille kuin ajoneuvoille, kuten varaosat, ajovarusteet ja tarvikkeet sovellamme omia toimitusehtoja.

Takatalo.fi-sivuston tilaus-, maksu-, toimitus- ja takuuehdot ajoneuvotilauksissa.

Takatalo.fi on verkkokauppa, jossa tuotteiden myyjänä on Takatalo Store Oy (Y-tunnus 2955959-6).

Toimipaikkamme sijaitsee Salossa osoitteessa Helsingintie 32, 24100.

Takatalo.fi myy uusia ja käytettyjä moottoripyöriä, mönkijöitä, mopoja, mopoautoja, skoottereita ja off-road pyöriä sekä niihin liittyviä tarvikkeita, varaosia ja palveluja täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille ja organisaatioille.

TILAUS- JA OSTOEHDOT

1. Tilaaminen ja tilauksen seuraaminen

Asiakas sitoutuu tilauksen yhteydessä kulloinkin voimassa oleviin sopimusehtoihin.

Tilauksen yhteydessä asiakkaan tulee aina ilmoittaa nimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. 

Mikäli tuotteet toimitetaan eri osoitteeseen, myös toimitusosoitetiedot on täytettävä tilausta tehtäessä. 

Yhteydenpito osapuolten välillä tapahtuu pääosin sähköpostilla tai puhelimitse.

Tuotekuvissa esiintyvät tuotteet saattavat poiketa tarjotusta tai sisältää tuotteita, jotka eivät kuulu kyseiseen kokoonpanoon.

2. Hinnat

Takatalo.fi sivulla ilmoitetut tuotekohtaiset kokonaishinnat sisältävät aina voimassa olevan arvonlisäveron sekä arvioidun autoveron määrän rekisteröitävissä laitteissa, ellei toisin mainita.

Takatalo Store Oy:lla on oikeus muuttaa olemassa olevia hintoja ja olla myymättä tuotetta ilmoitettuun hintaan, mikäli kyseessä on selkeä hintavirhe.

Selvissä tuote- tai hintavirhetapauksissa Takatalo Store Oy voi vedota erehdykseen ja pidättää oikeuden tilauksen perumiseen, mikäli kyseessä on ollut niin ilmeinen virhe, että asiakkaan olisi pitänyt ymmärtää virheen olemassaolo.

Esimerkiksi jos takatalo.fi sivustolla myydään tuotetta ilman hintaa tai arvolla 0,00€ tai jos 20 000,00 euron tuotetta myydään erehdyksen vuoksi 2 000,00 eurolla.

3. Vaihto- ja ostotarjouksen ehdot

Asiakkaan on mahdollista pyytää vaihtotarjous sähköpostitse tai puhelimitse.

3.1 Vaihtoajoneuvon tiedot

Tarjouksen kohteena käytettävän ajoneuvon tulee olla sekä ensirekisteröity että otettu ensimmäistä kertaa käyttöön Suomessa (ei koske rekisteröimättömiä off-road-ajoneuvoja tai maastomönkijöitä). Ajoneuvo ei myöskään saa olla ollut vaurioitumisen takia liikenteestä poistettuna ensirekisteröintinsä jälkeen.

Asiakkaalla on oltava omistus- tai hallintaoikeus kaupassa käyttämäänsä ajoneuvoon. Ajoneuvoon kohdistuvat rahoitusrasitteet tai muut kulut siirtyvät Takatalo Store Oy:n vastuulle vasta, kun siirrosta on erikseen kirjallisesti sovittu, esimerkiksi tilaus- ja kauppasopimuksella tai ostosopimuksella.

Luovutushetkellä ajoneuvon mukana pitää tulla siihen liittyvät dokumentit (esim. omistajan käsikirja) ja laitteen huoltokirja. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan vaihtotarjousta pyytäessään laitteen mukana tulevista tarvikkeista ja lisävarusteista sekä mahdollisista puutteista tai virheistä ajoneuvossa. Mikäli vaihtolaitteella on vielä tehtaan tai maahantuojan antama takuu voimassa, pitää laitteen mukana tulla huoltokirja tai muu todistus siitä, että takuu on edelleen voimassa.

Takatalo Store Oy:lla on oikeus hylätä vaihtoajoneuvosta tekemänsä tarjous tai muuttaa sitä, jos vaihtoajoneuvosta annetut tiedot osoittautuvat puutteellisiksi tai virheellisiksi, tai jos tarjous on ristiriidassa näiden sopimusehtojen kanssa. Takatalo Store Oy pidättää myös oikeuden olla antamatta vaihto- tai ostotarjousta valitsemiinsa ajoneuvoihin.

3.2 Vaihtotarjouksen käyttäminen kaupassa

Takatalo Store Oy:n hyväksymää hyvityshintaa voidaan käyttää palvelussa vähentämään ostettavan uuden tai käytetyn ajoneuvon hintaa. Vaihtoajoneuvon hyvityshintaa ei voida käyttää suoraostoon, erityisiin kampanjatuotteisiin eikä muihin tuoteryhmiin kuten varaosat tai ajovarusteet.

Myytävän ajoneuvon hinnan on oltava vaihtoajoneuvosta annettavaa hyvityshintaa suurempi.  

3.3 Tarjouksen voimassaolo

Tarjouksen voimassaoloaika on ilmoitettu tarjouksessa kunkin ajoneuvon kohdalla. Tarjouksen voimassaolon kesto saattaa vaihdella tilanteen mukaan, tyypillisesti tarjous on voimassa neljätoista (14) päivää. Asiakkaalla voi olla samanaikaisesti voimassa korkeintaan kolme tarjousta.

4. Tilausvahvistus ja tilauksen peruminen

Verkkokaupassa tehdyn tilauksen jälkeen Takatalo Store Oy lähettää automaattisen tilausvahvistuksen, jossa on nähtävillä tilauksen tiedot ja olemme yhteydessä asiakkaaseen puhelimitse kolmen arkipäivän sisällä tilauksesta. Asiakas on aina velvollinen tarkistamaan, että tilausvahvistuksen tiedot ovat oikein. Vahvistuksen puuttuminen tarkoittaa, ettei tilaus ole rekisteröitynyt oikein järjestelmäämme. Tällaisessa tapauksessa asiakkaan on otettava viipymättä meihin yhteyttä.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa missä tahansa vaiheessa sopimusehtojen mukaisesti. Mikäli tilaus perutaan siinä vaiheessa kun tuote on jo matkalla asiakkaalle eikä toimitusta voida enää perua, peruutuksesta aiheutuneet mahdolliset kustannukset veloitetaan asiakkaalta. Mikäli asiakas haluaa perua tekemänsä tilauksen, on hänen oltava mahdollisimman pikaisesti yhteydessä meihin.

Takatalo Store Oy pidättää itsellään oikeuden olla toimittamatta tilausta, mikäli tilattua tuotetta tai sitä korvaavaa tuotetta ei ole enää saatavilla. Kauppa katsotaan tällöin purkautuneeksi, ja Takatalo Store Oy palauttaa asiakkaalle vastaanottamansa maksusuoritukset. Tällaisissa tapauksissa Takatalo Store Oy on yhteydessä asiakkaaseen ja sopii toimenpiteistä.

Takatalo Store Oy vastuu tehtaan tuotannosta johtuvasta tuotteen saatavuuteen vaikuttavasta seikasta (tuotannon viivästyminen tai päättyminen) sekä viranomais- tai maahantuontirajoituksista rajoittuu aina kaupan purkamiseen ja etukäteen maksettujen rahojen palauttamiseen. 

MAKSUEHDOT

1. Maksutavat

Voit maksaa ajoneuvon tilausvaiheessa kokonaan tai maksaa 5% ennakkomaksun niillä laitteilla, joissa se on valittavissa tuotetta lisättäessä ostoskoriin. Verkkokaupan maksutapojen lisäksi ajoneuvolle voidaan hakea myös rahoitusta joko suoraan ”Rahoitus” sivulta tai olemalla yhteydessä myyntiimme.

1.1 Maksaminen verkkokaupassa

Kun tilaat laitteen, voit maksaa sen tilausvaiheessa turvallisesti Bambora -maksunvälittäjän palvelussa. Valittavana on useita pankki- ja luottokortteja, mobiilimaksu, Jousto lasku ja nettipankkeja.

1.2 Ennakkomaksu

Osalla ajoneuvoista on valittavana ennakkomaksu vaihtoehto, jolloin maksat ajonevon kokonaissummasta 5% ennakkomaksun tilausvaiheesta. Tämä maksu käynnistää ajoneuvon toimitusprosessin ja loppuosan maksutavaksi voit valita rahoituksen (edellyttää rahoituksen myöntämistä) tai laskun.

Kun maksat ajonevon ennakkomaksun, olemme sinuun yhteydessä ja sovimme loppuosan maksutavasta. Ajoneuvo luovutetaan asiakkaalle vasta, kun laitteen loppusumma on kokonaisuudessa maksettu tai rahoitussopimus on allekirjoitettu molempien osapuolien toimesta.

1.3 Ajoneuvorahoitus

Ajoneuvoille voidaan hakea rahoitusta. Voit tehdä alustavan hakemuksen täällä tai olla suoraan yhteydessä myyntiimme, joka räätälöi sinun tarpeisiin sopivan maksusuunnitelman ja tekee hakemuksen puolestasi. Mikäli sinulla on myönteinen rahoituspäätös Santander ostorahoituspalvelusta, voit tilata ajoneuvon nettikaupasta maksamalla tilausvaiheessa 5% ennakkomaksun ja loppuosa rahoitetaan haetun rahoituspäätöksen mukaan.

2. Maksutapahtuma

Asiakkaan maksettua tuotteet verkkopankin kautta, hänen on odotettava kunnes selain palauttaa hänet automaattisesti takatalo.fi palveluun. Jos näin ei tapahdu, on asiakkaan klikattava itsensä takaisin verkkopankin linkistä. Näin varmistetaan, että tilaus rekisteröityy järjestelmään. Tilisiirtomaksua käytettäessä tilaus otetaan käsittelyyn Takatalo Store Oy:n toimesta kun maksusuoritus on siirtynyt pankkitilillemme. Maksun siirtymiseen pitää varata kaksi pankkipäivää.

AJONEUVOJEN TOIMITUSEHDOT

1. Erityyppisten tuotteiden toimitusmalli

Takatalo.fi tuotteet sijaitsevat pääasiassa joko Takatalo Store Oy:n tai maahantuojien Suomen varastoissa. Sieltä tuotteet toimitetaan Takatalo Store Oy:n kautta noudettavaksi tai kotitoimitustapauksissa asiakaan ilmoittamaan osoitteeseen. Tehdastilaustuotteet tilataan erikseen asiakkaan tarpeiden mukaan suoraan tehtaalta, josta ne kuljetetaan maahantuojan ja Takatalo Store Oy:n kautta asiakkaalle.

Tuotetiedoissa on ilmoitettu kyseisen yksilön sen hetkinen laskennallinen toimitusaika luovutushetkeen asti. Lopullinen toimitusaika voi poiketa ilmoitetusta muun muassa ajoneuvoon mahdollisesti asennettavien lisävarusteiden sekä laivaus- ja kuljetusaikataulujen muutosten takia. Toimitusajan poiketessa oleellisesti sovitusta, sovelletaan autokaupan yleisiä kauppa- ja tilaussopimusehtoja.

Takatalo Store Oy ilmoittaa asiakkaalle tarkennetun arvion uuden laitteen toimitusajasta tilauksen jälkeen, kun saatavuus ja toimitusaika on vahvistettu tilatun laitteen maahantuojalta.

1.1 Tilausvalmiit tuotteet

Takatalo.fi:n myymät ajoneuvot toimitetaan pääosin suoraan omasta tai maahantuojan varastosta. Tällä pyritään varmistumaan lyhyestä toimitusajasta. 

1.2 Tehdastilaustuotteet

Jos asiakkaan toiveiden mukaista tuotetta ei löydy Takatalo Store Oy:n tai maahantuojan varastosta, se voidaan asiakkaan niin halutessa tilata erikseen tehtaalta. Tuotteen kokoonpano voidaan tällöin räätälöidä asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Tehdastilaustuotteilla on normaalista poikkeava peruutus- ja palautuskäytäntö. Tehdastilaustuotteiden osalta tilaus tehdään ja vahvistetaan aina erikseen asiakaspalvelumme toimesta.

2. Kotitoimitus ja tuotteen luovutus käyttäjälle

Kun tuotteen toimitustavaksi on valittu kotitoimitus, asiakas saa tuotteen haluamaansa toimitusosoitteeseen Suomessa tietyin rajauksin. Toimittaminen edellyttää, että toimitusosoitteeseen asti vie ympäri vuoden käytettävissä oleva tie.

Ajoneuvo kuljetetaan Takatalo Store Oy:n toimesta asiakkaan ilmoittamaan osoitteeseen. Näin varmistetaan laitteen oikeaoppinen kuljetus.

Asiakkaan tulee varmistaa, että ajoneuvon ostaja (rekisteriotteeseen merkittävä omistaja tai rahoitusyhtiön ollessa omistaja, rekisteriotteeseen merkittävä haltija rekisteröitävissä laitteissa) on tuotteiden saapuessa vastaanottamassa, tarkistamassa ja kuittaamassa toimituksen. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, emme ole velvoitettuja luovuttamaan tavaraa.

Takatalo Store Oy:n edustaja käy tuotteen ja siihen liittyvät lisäpalvelut läpi ostajan kanssa sekä antaa asiakkaalle tarvittavan käyttökoulutuksen.

Takatalo.fi verkkokauppa antaa asiakkaalle kotiin toimituksesta hinnan, mutta pidättää oikeuden toimituskulun tarkistamiseen ja toimitusosoitteen vaihtamiseen. Toimitusprosessin aikana Takatalo Store Oy:n edustaja tarkistaa toimituskulun ja tarvittaessa muuttaa toimitusosoitetta sellaiseen paikkaan, johon toimitus on mahdollista pakettiautolla ja ympäri vuoden. Mikäli toimitusreitillä on lossi- ja/tai lauttasiirtymiä, sovimme toimituksesta aina erikseen, emmekä toimita laitteita saareen tms. paikkaan, johon ei ole tieyhteyttä.

Ostajan vastuulla on tarkistaa, että toimitussisältö on tilaus- ja kauppasopimuksen mukainen ja vahingoittumaton.

Mikäli toimituksessa tai tuotteissa on ongelmia, tulee asiakkaan ottaa välittömästi yhteyttä meihin. Ilman yhteydenottoa vastuu sellaisista virheistä, jotka ovat jo toimitushetkellä havaittavissa, jää asiakkaalle.

Mikäli asiakas ei hyväksy tuotetoimituksen sisältöä, tulee tuote palauttaa sovitun palautusajan kuluessa. Ennen palautusta tulee asiakkaan olla yhteydessä Takatalo Store Oy:n myyntiin tarkkojen palautusohjeiden saamiseksi.

2.2 Nouto Takatalo Store Oy:n toimipisteestä

Kun tuote on noudettavissa toimipisteestämme, asiakkaan kanssa sovitaan erikseen tarkka luovutusaika.

2.3 Toimituskustannukset

Takatalo.fi verkkokauppa antaa asiakkaalle kotiin toimituksesta hinta-arvion, joka määräytyy toimitusosoitteen perusteella ja pidättää oikeuden toimituskulun muutokseen ja toimitusosoitteen vaihtamiseen. 

Takatalo Store Oy toimittaa ajoneuvoja vain Manner-Suomeen, 

2.4 Yleinen toimitusaika

Ajoneuvojen toimitusaika vaihtelee tuotekohtaisesti. Suurin osa uusista ajoneuvoista tuotteista toimitetaan 2-3 viikon kuluessa tilauksesta, mutta ajoneuvon malli ja mahdolliset lisävarusteet voivat pidentää toimitusaikaa. Olemme asiakkaaseen yhteydessä, kun ajoneuvotilaus otetaan käsittelyyn ja annamme tarkemman arvion toimitusajasta.

Mikäli tuotteen käsittely- ja toimitusaika viivästyy tuotekortissa ilmoitetusta, pyrimme ilmoittamaan siitä asiakkaalle välittömästi tiedon saatuamme.
Osalla ajoneuvoista emme pysty antamaan toimitusaika arviota, jolloin voit tiedustella ajoneuvon saatavuutta.

Minimitoimitusaika on yleensä 7 päivää. Takatalo Store Oy ei sitoudu sivustolla mahdollisesti näkyviin selkeästi virheellisiin toimitusaikoihin.

14 PV TYYTYVÄISYYSTAKUU JA PALAUTUSOIKEUS AJONEUVOILLE

Mikäli asiakas haluaa palauttaa tilaamansa tuotteen, on hänen oltava ensin yhteydessä meihin palautuksen yksityiskohtien sopimiseksi.

Myönnämme takatalo.fi -verkkopalvelun kautta myydyille ajoneuvoille (ei koske off-road kilpakäyttöön tarkoitettuja motocross- ja enduropyöriä) tyytyväisyystakuun. Mikäli asiakas ei ole tyytyväinen laitteeseen, hänellä on mahdollisuus palauttaa laite Takalo Store Oy:lle 14 vuorokauden sisällä ajoneuvon toimituspäivästä.

Takatalo Store Oy palauttaa ajoneuvon kauppahinnan vähennettynä toimituskuluilla. Mikäli autossa on osamaksurahoitus, vähennetään palautettavasta summasta mahdollisesti jäljellä oleva luotto (maksetaan rahoitusyhtiölle) sekä siihen liittyvät rahoituskustannukset (korko, perustamiskulut jne.).

Tyytyväisyystakuu koskee yksityiskäyttöön hankittua, käteisellä tai osamaksulla ostettua ajoneuvoa. Takuu ei koske ammattimaisessa tai kilpailukäytössä ollutta tai jälleenmyyntitarkoitukseen hankittua ajoneuvoa. Maksimikilometrimäärä palautettavassa ajoneuvossa on 500km (mönkijät 500km tai 5h, kumpi täyttyy ensin). Palautettavan ajoneuvon tulee olla kauttaaltaan puhdas ja virheetön, mahdolliset pesu- ja kunnostuskustannukset vähennetään palautettavasta summasta. Mukana tulee olla kaikki ajoneuvoon kuuluvat vakiovarusteet sekä kauppahintaan kuuluneet lisävarusteet.

Takatalo Store Oy tarkistaa, että palautettava ajoneuvo täyttää tyytyväisyystakuun ehdot ja täyttää tyytyväisyystakuuhakemuksen yhdessä asiakkaan kanssa. Palautussumma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle tilille 30 päivän sisällä asianmukaisesti täytetyn takuuhakemuksen vastaanottamisesta.

Tehdastilaus- ja erikoisvarusteltujen ajoneuvojen palautusehdot

Tehdastilaustuote ja erikoisvarusteltu ajoneuvo on asiakkaan toiveiden mukaan räätälöity ja erikseen tehtaalta tilattu tai Takatalo Store Oy:n asiakkaan toiveiden mukaan muilla kuin valmistajan alkuperäisillä lisävarusteilla erikoisvarusteltu ajoneuvo, ns. mittatilaustuote, jolle ei lähtökohtaisesti myönnetä palautusoikeutta tai kaupan peruutusoikeutta (KSL 6:16).

TAKUUEHDOT UUSILLE AJONEUVOILLE

Takuu on valmistajan tai maahantuojan vapaaehtoisesti antama lisäturva. 

Takuun antaja vastaa tuotteen virheettömyydestä, toiminnasta ja muista sille asetetuista laadullisista kriteereistä. Takatalo Store Oy myytävien merkkien täydelliset takuuehdot ovat nähtävillä ko. merkkien maahantuojien sivustoilla.

Tuotetiedoissa on kerrottu tuotteen mahdollinen takuuaika. Takatalo.fi sivuston kautta tilattujen tuotteiden takuutodistuksena toimii tilauksen yhteydessä saatu tilausvahvistus tai takuutodistus. Takuuaika alkaa ajoneuvon käyttöönottopäivästä, joka merkitään Traficomin ylläpitämään ajoneuvorekisteriin tai rekisteröimättömissä ajoneuvoissa kauppasopimukseen kirjatusta toimitusajasta. Takuun aikana tehdyt korjaukset, osien vaihdot tai muut normaalit toimenpiteet eivät pidennä eivätkä lyhennä takuuta.

Asiakkaan tulee noudattaa tarkasti ajoneuvon käyttöohjeita, sillä takuu korvaa vain materiaalivirheet ja ohjeiden mukaisessa käytössä syntyneet viat.